in

Not just a nice piece of ass: Οι γονείς του προέδρου της Κόλος Κοβαλίβκα

Τη μέρα που έγινε η κλήρωση του Europa League και έγινε γνωστό πως ο Άρης θα παίξει με ομάδα που λέγεται Κόλος Κοβαλίβκα στα νιουζρουμ των αθλητικών σάιτ και στις αθλητικές εφημερίδες επικρατούσε αυτή η εικόνα.

Όμως η Κολος Κοβαλίβκα δεν είναι μόνο το όνομα της, το οποίο θα δώσει άπειρα λογοπαίγνια στους αθλητικογράφους που θα τα γράφουν κάνοντας «χιχχι». Είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι της, συγκεκριμένα οι συγγενείς πρώτου βαθμού των ανθρώπων της. O Andriy Zasukha, ο πρόεδρος, είναι 34 χρονών και βάσει του επίσημου βιογραφικού του είναι επιχειρηματίας και πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Αλλά βασικά είναι ο γιος του Anatoliy Zasukha και της Tetiana Zasukha.


Υπέρκομφσκοι

Οκ, οπτικά μπορείς να πεις πως οι Zasuskha είναι «ο Γιώργος και η Μαρίνα Πατούλη της τούντρας» αλλά οι ομοιότητες δεν είναι μόνο οπτικές. Ο Anatoliy και η σύζυγος του έχουν λαμπρή πορεία στην πολιτική και μάλιστα στην αυτοδιοίκηση.

Ο Αnatoliy έχει υπάρξει, ας πούμε, «περιφερειάρχης» του Κιέβου για 9 χρόνια, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πέρασε από τη συγκεκριμένη θέση. Μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση τον χειμώνα του 2004, όταν τα κόζα την Ουκρανία άλλαξαν, η νέα κυβέρνηση το κατηγόρησε για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Anatoliy διέφυγε στο εξωτερικό – συγκεκριμένα στη Ρωσία- και επειδή η αγάπη για την αυτοδιοίκηση δεν σταματάει ποτέ- υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως έχει υπάρξει και αναπληρωτής κυβερνήτης της Μόσχας. Όταν πλέον η έρευνα για εκείνον ολοκληρώθηκε ο Anatoliy επέστρεψε στην Ουκρανία και δεν ασχολήθηκε ξανά ο ίδιος με την ενεργό πολιτική. Ήταν η ώρα της Tetiana.

Η Tetiana είναι ο πραγματικός σταρ της οικογένειας. Είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Svitanok μιας πολύ μεγάλης εταιρείας με αγροτικά προϊόντα. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της περίπου 80.000 εκτάρια γη και πάνω από 2.000 μοσχάρια και γουρούνια και κότες κλπ. και είναι βασικός εργοδότης και σπόνσορας όλου του χωριού. Το Kovalivka είναι ένα χωριό με περίπου 1500 κατοίκους.

Η Τetiana δεν ασχολήθηκε τόσο με την αυτοδιοίκηση αλλά με την κεντρική πολιτική σκηνή, μάλιστα πιο πετυχημένα από τον σύζυγο της. Έχει υπάρξει βουλευτής για 14 χρόνια η κοινοβουλευτική της καριέρα διακόπηκε το 2012 όταν ο αντίπαλος της για τη θέση του βουλευτή στις εκλογές έκανε ένσταση στο εκλογικό αποτέλεσμα και η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να μην δώσει την έδρα ούτε στην Tetiana ούτε σε αυτόν.

Αλλά βασικά η Tetiana λατρέυεται στην Κοβαλίβκα. Θεωρείται και διαφημίζει η ίδια πως είναι η αυτή που έκανε το χωριό σε «Ελβετία της Ουκρανίας». Η Τetiana είναι παντού στο χωριό. Σε πινακίδες, όπου λέει πόσο αγαπά την πατρίδα της, ακόμα και εστιατόρια ή καφέ υπάρχουν αφίσες της να χαμογελά δυνατά και ουκρανικά.

Η Tetiana και η Svitanok είναι ο βασικός λόγος που στην Κοβαλίβκα βλέπει κανείς σχετικά μοντέρνες υποδομές και βέβαια -Μαριάνα Πατούλη αλέρτ- λίμνες με κύκνους, τεράστιες καρδιές φτιαγμένες από λουλούδια, λάστιχα από νταλίκες και αυτοκίνητα σε χρήση ζαρντινιέρας και ΠΑΓΩΝΑΡΕΣ

Παγωνάρα

Όσο για την ομάδα, που όπως όλη η Kovalivka έχει χορηγό την Svitanok, ανέβηκε 4 κατηγορίες σε 4 χρόνια και την περσινή σεζόν -την πρώτη της- στην ουκρανική Πρέμιερ Λιγκ – κέρδισε τη συμμετοχή της στο Europa League. Όλα αυτά τα θαύματα βέβαια δεν τα είδε  κανείς στο γήπεδο στο Kοβαλίβκα γιατί παραείναι μικρό (1500 θεατές) για πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες πρώτης κατηγορίας. Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος Αndriy, ο γιος της Τetiana παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και το νέο γήπεδο της ομάδας με ένα βίντεο με  μπουλντόζες και γκασμάδες (Γρανίτσα πονάς;)

Ο Άρης πάντως, δυστυχώς για αυτόν, δε θα δει ούτε το Κοβαλίβκα ούτε τους γονείς του προέδρου της Κόλος Κοβαλίβκα από κοντά, το ούτως ή άλλως χωρίς θεατές μονό παιχνίδι για το Europa League θα γίνει στο Χαριλάου. Οι σουπέραδες που τους αρέσουν τα ταξίδια μπορούν να δουν τι χάσανε σε αυτό το βίντεο

 
 
 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

Κορονοϊός: “Απάτη ο Κουτσιανικούλης”